Subvencioniranje stambenih kredita

APN SUBVENCIONIRANI KREDITI 2021.
Zašto Dogma Kapital d.o.o.?

Zbog višegodišnjeg  iskustva u kreditnom posredovanju i poznavanja bankarskog sustava.
Naša je usluga za vas besplatna, a višestruka je korist naše usluge iz razloga provjere vaše kreditne sposobnosti s bankama parterima, provjere prihvatljivosti nekretnine, pripreme dokumentacije za procjenu nekretnine, te vođenja u cijelom procesu realizacije  od prve informacije do isplate kredita. 
Komuniciramo jasno, fokusirani smo na klijenta i na mogućnost uspješne realizacije kreditnog zahtjeva.
Zadovoljni klijenti i visok postotak odobrenih kreditnih zahtjeva naša su najbolja preporuka!

Dogma Kapital d.o.o. licencirani je kreditni posrednik od strane Ministarstva financija i HNB-a,  sa iskustvom u pripremi i realizaciji subvencioniranih kredita.


Što bi trebali znati o subvencioniranim kreditima?

Subvencionirani stambeni krediti namijenjeni su državljanima RH za  kupnju nekretnine  pod uvjetom da u trenutku podnošenja zahtjeva nisu sariji od 45 godina,  te  da nemaju u vlasništvu stan ili kuću koji su u takvom stanju uporabljivosti da postoje osnovni higijensko-tehnički uvjeti za život,  isto kao i njihovi izvanbračni partneri, supružnici i neformalni životni partneri.
Odobravaju se za namjenu kupnje stana ili kuće ili izgradnju kuće i to do max iznosa 100.000,00 € ili 1500,00 €/m2. Cijena stana ili kuće može biti i veća, ali se razlika ne subvencionira.
Minimalni rok otplate subvencioniranog kredita je 15 godina.
Nekretnina koja se kupuje mora obavezno imati akt o uporabi građevine bez obzira na datum izgrađenosti nekretnine, dakle nije dovoljno priložiti uvjerenje o starosti građevine za nekretnine građene prije 15.02.1968.
Iznos subvencije ovisi o indeksu razvijenosti mjesta  na kojem se nekretnina kupuje odnosno gradi i kreće se od 30 do 51% sukladno Odluci o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti  „Narodne novine“ broj  132/17.

Subvencija traje pet godina u iznimnim slučajevima može se produljiti i to:

  • Na dodatne dvije godine ukoliko podnositelj zahtjeva ili član njegova kućanstva imaju utvrđen invaliditet najmanje 50 %.
  • Za svako živorođeno ili posvojeno dijete u tijeku trajanja subvencije subvencija se produljuje na dodatne dvije godine.
  • Na dodatnu godinu dana za svako dijete u obitelji korisnika kredita koja u trenutku podnošenja zahtjeva nisu starija od 18 godina.

Nekretninu koja je predmet subvencije nije dozvoljeno dati u najam ili prodati  prije isteka roka od dvije godine nakon trajanja subvencije.
 Dogma nekretnine d.o.o. i Dogma Kapital d.o.o. partneri su koji će vam pomoći da pronađete svoju adekvatnu nekretninu i na što lakši način i uz najpovoljnije uvjete realizirate stambeni kredit za kupnju iste.

Za subvenciju će se moći prijaviti  građani koji ispunjavaju uvjete za dobivanje stambenog kredita koje utvrđuje kreditna institucija (banka), koji nisu stariji od 45 godina te koji u vlasništvu nemaju stan, odnosno kuću ili koji u vlasništvu imaju samo jedan stan ili kuću koju prodaju radi kupnje većeg stana ili kuće, odnosno gradnje kuće zbog potreba vlastitog stanovanja.


Sa  bankama partnerima provjeriti ćemo Vašu kreditnu sposobnost, pomoći u odabiru optimalnog oblika financiranja, voditi Vas u  pripremi cjelokupne kreditne dokumentacije.
 
Pratimo Vas od potpisa zahtjeva za kredit do konačne isplate kredita!
 
Iskoristite naše znanje i iskustvo!

ARIANA NIKŠIĆ
Licencirani kreditni posrednik
gsm. + 385 99 808 0573
e-mail: ariana.niksic@dogma-kapital.com
GABRIJELA JOŠT
Licencirani kreditni posrednik
gsm: +385 91 225 0704
e-mail: gabrijela.jost@dogma-kapital.com
 

tel: +385 51 321 086

Dogma Kapital d.o.o.
Korzo 35
51000 Rijeka